Blogtour: Arne Van Der Linden – Het project

Binnenkort verschijnt ‘Het project’ van Arne Van Der Linden bij Hamley Books. Dit is het eerste deel van een nieuwe en spannende YA-serie.

Alan verliest op korte tijd zijn moeder en komt er nadat zijn vader gevangen genomen wordt alleen voor te staan. Hij was ooit een goede leeling maar komt door omstandigheden terecht in een ziekenhuis. Als hij ontwaakt bleek dat zijn leven aan een zijden draadje hing maar ook dat hij opgepakt is en na zijn herstel naar een jeugdinstelling moet. Hij krijgt echter de mogelijkheid om in ‘Het Project’ te stappen. Daar zal hij opgeleid worden tot geheim agent. Maar daarvoor moet hij doodverklaard worden en moet zijn leven zoals hij het nu kent en dus ook zijn vader, opgeven.

De korte inhoud deed mij een beetje denken aan Team Mortis. Maar de uitwerking van dit eerste verhaal is weliswaar helemaal anders. In dit eerste deel volgen we vooral de opleiding van Alan als geheim agent in Necropolis. Hij maakt er enkele vrienden maar krijgt het ook af en toe aan de stok met enkele andere jongens.

Het verhaal staat redelijk bol van de actie. Er gebeurt de hele tijd wel iets. En op enkele momenten wordt het wel heel spannend.

De schrijfstijl is vlot en zeker niet ‘betuttelend’. Ik kreeg een goed beeld van Necropolis. Het tempo bleef bijna de hele tijd erg hoog. Het verhaal eindigt met een heel spannende strijd en laat de lezer achter met veel goesting om het tweede deel te gaan lezen. Maar daar moeten we nog even op wachten.

Plaats een reactie